Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (Psikiyatri)
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (Psikiyatri) bilim dalı insanı bio-psiko-sosyal bir varlık olarak ele alır; yani sağlıklı olma hali yalnızca hastalık ya da sakatlık bulunmaması demek olmayıp, aynı zamanda bedensel, ruhsal ve sosyal yönlerden de tam bir iyilik durumudur. Psikiyatri birimimizde, ayakta başvuran veya diğer bölümlerden sevk edilenlerin muayene, tetkik ve tedavisini gerçekleştirmektedir. İnsan varlığını biçimlendiren işlevler, hem bedensel hem dış koşullardan etkilenir. Psikiyatrik hastalıkların ortaya çıkışında bedende ve dış ortamda oluşan değişikliklerin etki derecesi, hastalıktan hastalığa değişir. Örneğin, beyin urlarına bağlı ruhsal hastalıklarda bedensel etmenlerin etkisi en yüksek iken, yaşanılan olağan dışı durumlara tepki olarak ortaya çıkan ruhsal travmalarda dış etmenler belirleyicidir. Hızla değişen dünyada zaman zaman kendini yalnız hissedebilecek bireyler, danışmanlık ve psikiyatri tedavi gereksinimine giderek daha fazla ihtiyaç duymaktadırlar. Burada verilecek profesyonel hizmet, kişinin ruhsal olduğu kadar bedensel iyilik halinin sürmesine de olanak sağlayacaktır.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (Psikiyatri) Birimimizde:
Teşhisten sonra, hangi tedavinin uygun olacağına karar verilir. (ilaç tedavisi, bireysel psikoterapi (konuşarak yapılan tedavi) ya da çift (evlilik) terapisi gibi). Kimi zaman da herhangi bir hastalık olmadan, yaşamın
sorunlarıyla baş etmede yaşanan güçlükler, ilişkilerde (iş, aile, çocuk, arkadaş, okul) yaşanan sorunlar, kişinin kendinde memnun olmayıp değiştirmek stediği özellikleri psikiyatriye başvuru nedeni olabilir. Bu durumda uygun olan yöntemle, sorunun nasıl ortaya çıktığı araştırılır ve başa çıkma ya da çözme becerilerinin artırılması için yardımcı olmak temel hedefimizdir.